Den digitale skole

På Tarm skole har vi et fokus på at gøre os digitale. Det vil vi gøre, fordi vi tror på, at det er en vigtig ting også at lære, når man går i skole. It er for mange ikke noget, man vil kunne undvære i sit videre liv. Det betyder, at vi giver eleverne en iPad, de kan låne en computer i undervisningen, de kan koble sig til det trådløse netværk og for at kunne fremvise vores digitale materialer, er der opsat smartboards i alle klasseværelser.

iPad i undervisning

Som sagt har vi her på Tarm Skole valgt at tilbyde eleverne at få en iPad. Det vil sige, når man går på Tarm Skole vil det være med en iPad i skoletasken. Det gør vi, fordi vi synes iPad'en er et godt redskab til at fremme undervisningen. Alle lærerene har været på iPad-kursus for at lære, hvordan iPad i undervisningen kan komme til gavn.

Vi ser ikke iPad som en erstatning til undervisning, men et redskab til undervisningen. Dermed skal iPad ikke bruges i alle omstændigheder, hvis det ikke vil gavne undervisningen. iPad'en mener vi kan give muligheder til undervisning, hvor vi før har følt os begrænset.

Eleverne må selvfølgelig tage iPad'en med hjem. Lektierne skal jo også kunne laves hjemmefra. Når eleverne er færdig på Tarm Skolen, kan de købe ipad ellers må de levere den tilbage. Hvis eleven uheldigvis skulle komme til at ødelægge noget på iPad, skal de selv erstatte det. iPad'en er en personlig genstand, ikke elevens ejendom, men skolens.

Ikke kun iPads

En iPad er god til rigtig mange ting, men kan også have problemer på nogle områder, hvor en computer ikke kan erstattes. Derfor kan der også lånes computere på Tarm Skole.

Til nogle opgaver er det nemmere at bruge computer. Derfor har vi også computerskabe.

Smartboards i alle klasseværelser

På Tarm skole er der opsat smartboards i alle klasseværelser. Smartboards kan frem- vise det digitale materiale. Det kan være nødvendigt, når læreren skal gennemgå noget, men også når eleverne skal fremlægge deres projekter.